Neurológus szakmai álláspontja a maszkviselésről

2020.11.08

Dr. Margareta Griesz-Brisson , PhD, Európa egyik vezető neurológus tanácsadója, a londoni Neurológiai Klinika orvosi igazgatója. Szakterülete a neurológia, a neuro-regeneráció, a neuroplasztika, a neurotoxikológia, a környezeti orvoslás és a fájdalomkezelés .Emellett orvosi-jogi szakértőként dolgozik az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Németországban, Svájcban és az Egyesült Államokban.

A szájmaszkok agyra gyakorolt hatásáról az alábbiakat mondja el:

"Kilélegzett levegőnk újbóli belélegzésének eredménye kétségkívül oxigénhiány. Tudjuk, hogy az emberi agy nagyon érzékeny az oxigénhiányra . Vannak idegsejtek például a hippokampuszban, amelyek nem lehetnek 3 percnél hosszabb ideig oxigén nélkül - mert azt már nem élik túl.Az akut figyelmeztető tünetek: fejfájás, álmosság, szédülés, koncentrációs problémák, reakcióidő lelassulása - a kognitív rendszer reakciói.Ha azonban már krónikus oxigénhiányban szenvedünk, ezek a tünetek mind megszűnnek, mert a szervezet hozzászokik. De a helyzet valójában tovább romlik, és az agyban az oxigénellátás is tovább akadozik.

Tudjuk, hogy a neuro-degeneratív betegségek kialakulása évekig, évtizedekig tart. Aki ma elfelejti a telefonszámát, annál az agy hibás működése már 20 vagy 30 évvel ezelőtt elkezdődött.

Másik súlyos probléma, hogy az agy idegsejtjei nem képesek regenerálódni. Tehát abban az esetben, ha leveszi az ember az arcmaszkot és ismét szabadon oxigénhez jut, az elveszett idegsejtek már nem fognak regenerálódni. Ami elment, az eltűnt.
Az oxigénhiány minden ember agyára egyformán veszélyes. Mindenkinek szabadon kell tehát döntést hoznia arról, hogy akar-e egy olyan maszkot viselni, amely abszolút hatástalan a vírusok elleni védekezésben.

Gyermekek és serdülők számára a maszkok használata abszolút tilos!

Ők rendkívül aktív és adaptív immunrendszerrel rendelkeznek. Az agyuk is hihetetlenül aktív, mivel annyi mindent kell megtanulnia. A gyermek agya, a fiatalok agya tehát szomjazik az oxigénre. Minél aktívabb metabolikusabban a szerv, annál több oxigénre van szüksége, náluk pedig minden szerv metabolikusan aktív. A gyermekek, serdülők agyának oxigéntől való megfosztása, vagy bármilyen módon történő korlátozása nemcsak veszélyes az egészségre, hanem voltaképpen bűncselekmény is. Az oxigénhiány gátolja ugyanis az agy fejlődését, és az ennek következtében bekövetkezett károsodás soha NEM fordítható vissza.

A tudatosan és szándékosan kiváltott oxigénhiány, orvosilag teljesen ellenjavallt és szándékos egészségügyi károkozásnak minősül.
Amikor tíz év múlva a demencia ugrásszerűen növekszik, és a fiatalabb generációk nem tudják elérni az eredetileg előttük álló lehetőségeket,

akkor már nem segít, ha azt mondják, hogy "nem volt szükségünk a maszkokra".

Felelős Szülők és Emberek Közössége
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el